Βιβλιοθήκη  /  Multimedia:

Εκείνοι που επέζησαν

Πολλοί από τους χιλιάδες ανθρώπους που εξαναγκάστηκαν να πάρουν τους δρόμους της προσφυγιάς, είναι θύματα βασανιστηρίων. Είναι οι πιο ευάλωτοι απ’ τους ευάλωτους. Βασανίστηκαν στις χώρες τους με τους πιο άγριους και ανείπωτους τρόπους. Κατόρθωσαν να ξεφύγουν από τους διώκτες τους και ρισκάροντας τα πάντα, έβαλαν ξανά τη ζωή τους σε κίνδυνο προκειμένου ν’ αναζητήσουν άσυλο στις πύλες της Ευρώπης – φρούριο. Ο Μουράτ, ο Ζαν, και ο Αλί, αόρατοι τώρα μέσα στο πλήθος της ελληνικής πρωτεύουσας, έχουν ν’ αντιμετωπίσουν μια νέα περιπέτεια: Να πείσουν τις αρχές για την ιστορία τους έχοντας ως μόνη απόδειξη το λόγο και το σώμα τους, να στήσουν μια καινούργια ζωή από το μηδέν, και το σημαντικότερο, να επουλώσουν τις πληγές τους.

Δείτε το ντοκιμαντέρ στα ελληνικά εδώ 

Συζήτηση με τον Ρένο Παπαδόπουλο, Πανεπιστήμιο του Έσσεξ
Ο Νίκος Γκιωνάκης, επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου Ημέρας Βαβέλ, συνομιλεί με τον καθηγητή Ρένο Παπαδόπουλο, διευθυντή του Centre for Trauma, Asylum and Refugees του Πανεπιστημίου του Έσεξ, για τις ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις της πανδημίας.

Παρουσιάζεται ένα πλαίσιο εργασίας και σκέψης ώστε οι άνθρωποι να αναγνωρίσουν τις πηγές ανθεκτικότητας από το περιβάλλον τους και να ανταπεξέλθουν καλύτερα στις προκλήσεις που παρουσιάζονται εν καιρώ πανδημίας.

Nikos Gionakis

A reality check on the condition for integration in everyday life

Ι. Δροσοπούλου 72, 112 57 Αθήνα
email: babel@syn-eirmos.gr
Τηλ.: 2108616280, 2108616266 Fax: 2108616102