Το έργο μας  /  Δράσεις Συνηγορίας:

Η φροντίδα της ψυχικής υγείας δεν αποτελεί προτεραιότητα στις πολιτικές. Τα ίδια τα άτομα με ψυχικές διαταραχές πλήττονται συχνά από σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους. Η συνηγορία, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, θεωρείται μια από τις έντεκα δράσεις που απαρτίζουν μια ολοκληρωμένη πολιτική για την ψυχική υγεία και αποτελεί βασικό μέσο για την καταπολέμηση του στίγματος και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Σημαντικό μέρος του έργου του Βαβέλ συνιστά η συμμετοχή σε δράσεις συνηγορίας και ευαισθητοποίησης σε θέματα που άπτονται των δικαιωμάτων των μεταναστών με ψυχικές διαταραχές.

 

Στο πλαίσιο αυτό το Βαβέλ:

 

  • Συμμετέχει από κοινού με άλλες οργανώσεις σε δράσεις ή έργα που έχουν ως στόχο την υποστήριξη των δικαιωμάτων των μεταναστών και προσφύγων με ψυχικές διαταραχές.
  • Αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την υποστήριξη των δικαιωμάτων των μεταναστών και των προσφύγων, ιδιαίτερα δε αυτών με ψυχική διαταραχή που ζoυν στη χώρα μας.
  • Συντονίζει από τον Σεπτέμβριο του 2016 την ομάδα εργασίας για θέματα ψυχικής υγείας και ψυχοκοινωνικής στήριξης, υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Η λειτουργία της ομάδας αποσκοπεί στην αποτελεσματική οργάνωση και διαχείριση θεμάτων που σχετίζονται με την ψυχική υγεία των προσφύγων και των μεταναστών.
Photo by: Konstantinos Tsakalidis / SOOC
Photo by: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Τελευταία Νέα:

Προσφυγικό: Το δύσκολο «αντίο» των θεραπευτών

    ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Στην εφημερίδα Καθημερινή  Εδώ και ένα μήνα ψυχολόγοι, διερμηνείς και ειδικοί θεραπευτές προσπαθούν να πουν «αντίο». Το πρόγραμμα της οργάνωσης Κέντρο Ημέρας «Βαβέλ» για την ψυχοκοινωνική στήριξη σε παιδιά προσφύγων και μεταναστών και στις...

Διαβάστε Περισσότερα

Κυκλοφόρησε στις 6/11 το νέο εγχειρίδιο Sphere με κεφάλαιο για την ψυχική υγεία και την ψυχοκοινωνική υποστήριξη ως διατομεακό ζήτημα.

  Κυκλοφόρησε στις 6 Νοεμβρίου το νέο εγχειρίδιο Sphere (με τα πρότυπα για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης) στο οποίο περιλαμβάνεται κεφάλαιο για την ψυχική υγεία και την ψυχοκοινωνική υποστήριξη ως διατομεακό ζήτημα. Κατεβάστε το από...

Διαβάστε Περισσότερα
Ι. Δροσοπούλου 72, 112 57 Αθήνα
email: babel@syn-eirmos.gr
Τηλ.: 2108616280, 2108616266 Fax: 2108616102