Η πανδημία της Covid-19 είναι μια πραγματικότητα με την οποία καλούμαστε να αναμετρηθούμε πλέον καθημερινά στη ζωή μας. Για τους εργαζόμενους στο χώρο της υγείας, η πανδημία έχει επηρεάσει τη δουλειά τους και άλλες πτυχές της ζωής τους. Η γνώση των τρόπων με τον οποίο η πανδημία βιώνεται μπορεί να μας βοηθήσει στο σχεδιασμό, την οργάνωση, εφαρμογή και αξιολόγηση παρεμβάσεων για την υποστήριξη των εργαζομένων σε αυτόν τον κρίσιμο τομέα.
Βασικός στόχος της παρούσας έρευνας είναι, ακριβώς, η διερεύνηση της ψυχοκοινωνικής εμπειρίας των ανθρώπων που μάχονται καθημερινά στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της πανδημίας του COVID-19. Με την πλειονότητα των ερευνών κατά τη διάρκεια της πανδημίας να δίνουν έμφαση στην αυξημένη δυσφορία και τα επίπεδα άγχους και στρες, θεωρούμε εξίσου σημαντική την καταγραφή τόσο συγκεκριμένων ψυχοπιεστικών παραγόντων που εντείνουν την πίεση, όσο και τους πόρους ανθεκτικότητας που ενδεχομένως αμβλύνουν τις αρνητικές επιπτώσεις.
Για την έρευνα συνεργάζονται το Kέντρο Hμέρας Βαβέλ (https://babeldc.gr/) και το Τμήμα Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών που έχει και την επιστημονική επίβλεψη της έρευνας.