Αθήνα, 02/09/2021

Στο πλαίσιο  υλοποίησης του έργου “REVERT: Resilience without ViolencE, Resistance without haTe in Public Transport”, η σύμπραξη του έργου με συντονιστή το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών -Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ – Εργαστήριο Ψυχολογίας της Επικοινωνίας & των Μέσων- σε συνεργασία με τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας (ΟΑΣΑ), την ΑΜΚΕ Συν-ειρμός, την ΜΚΟ Almasar και τη συμβουλευτική εταιρεία CMT Prooptiki, διοργανώνει το τελικό διαδικτυακό συνέδριο του έργου που θα πραγματοποιηθεί στις 17 Σεπτεμβρίου 2021, ώρα 16:00 ‐ 19:00.

Ύστερα από έναν κύκλο εργασιών διάρκειας τουλάχιστον 2 ετών από την υλοποίηση του έργου, στόχος του συνεδρίου του REVERT αποτελεί η παρουσίαση των αποτελεσμάτων του έργου που σχετίζονται με θέματα ρατσισμού και ξενοφοβίας στα μέσα μαζικής μεταφοράς, τρόπους επίλυσης συγκρούσεων εντός των δημοσίων συγκοινωνιών και κουλτούρας καταγραφής περιστατικών βίας και ρατσισμού. Επιπλέον, βασική επιδίωξη του συνεδρίου αποτελεί και η δημιουργία ενός φόρουμ συζήτησης σχετικά με την υφιστάμενη κατάσταση του φαινομένου του ρατσισμού, κυρίως στις αστικές συγκοινωνίες και βάσει των αποτελεσμάτων του έργου. Απώτερος στόχος είναι η ανάπτυξη συνεργειών μεταξύ φορέων για την ολιστική και αποτελεσματική αντιμετώπιση ρατσιστικών και ξενοφοβικών περιστατικών κατά προσφυγών και μεταναστών.
Στο συνέδριο θα συμμετέχουν εκτός από τους εταίρους του έργου, εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών, ερευνητές και ακαδημαϊκοί όπως επίσης και εκπαιδευμένοι οδηγοί και σταθμάρχες της ΟΣΥ που έλαβαν μέρος στις δράσεις δεξιοτήτων του έργου.

Περισσότερες πληροφορίες και το πλήρες πρόγραμμα εργασιών του Συνεδρίου είναι διαθέσιμα στο διαδικτυακό τόπο του έργου REVERT http://www.revertproject.eu/.

Για να εγγραφείτε στο τελικό συνέδριο του έργου REVERT, επισκεφθείτε τον παρακάτω σύνδεσμο: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZApduqorz0rGNbUVTAtuVEbxtvl8HUJkGkI

Ι. Δροσοπούλου 72, 112 57 Αθήνα
email: babel@syn-eirmos.gr
Τηλ.: 2108616280, 2108616266 Fax: 2108616102