Το Κέντρο Ημέρας Βαβέλ (www.babeldc.gr) οργανώνει υβριδική ημερίδα με τίτλο: Προσφυγικές εμπειρίες βίας και βασανιστηρίων: από την οδύνη στην ανακούφιση την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 μεταξύ 09:00-18:00 στην αίθουσα «Γ. Καράτζας» της ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20, Αθήνα (1ος όροφος).

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση γύρω από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στη χώρα μας και σε άλλα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι πρόσφυγες με εμπειρίες βασανιστηρίων καθώς επίσης οι εμπειρίες όσων εργάζονται μαζί τους για να τους υποστηρίξουν.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν πρόσφυγες και προσφύγισσες με εμπειρίες βασανιστηρίων και βίας, ακαδημαϊκοί (Ρένος Παπαδόπουλος, Centre for Trauma, Asylum and Refugees, University of Essex), επαγγελματίες ψυχικής υγείας (Antonello D’Elia, ψυχίατρος, Πρόεδρος της Psichiatria Democratica, Ηλίας Παπαδημητρίου, ψυχίατρος, Κέντρο Ημέρας Βαβέλ, Νατάσα Χαντά-Martin, ανθρωπολόγος χορού, Anasa Cultural Centre, Αλέξης Παπακώστας, ειδικ. ψυχίατρος, Νεφέλη Ρουμελιώτη, ψυχολόγος, Κέντρο Ημέρας Βαβέλ, Σπύρος Κουλοχέρης, δικηγόρος, ερευνήτριες (Άννα Παπαέτη, μουσικολόγος, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών).

Θα παρουσιαστεί και θα συζητηθεί η πρόταση των οργανισμών Γιατροί χωρίς Σύνορα, Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, Κέντρο Ημέρας Βαβέλ για την πρέπουσα υποστήριξη ανθρώπων με εμπειρίες βασανιστηρίων που από άλλες χώρες έρχονται στην Ελλάδα.

Επίσημος προσκεκλημένος είναι ο Ηρακλής Μοσκώφ, ΓΓ Ευάλωτων Πολιτών και Θεσμικής Προστασίας (Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου).

Υπάρχει δυνατότητα και για διαδικτυακή συμμετοχή στην εκδήλωση.

Ο σύνδεσμος είναι: https://us02web.zoom.us/j/7361188512?omn=88170277447

Θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία στην αγγλική και ελληνική γλώσσα.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων του Κέντρου Ημέρας Βαβέλ για την ψυχοκοινωνική αποκατάσταση προσφύγων με εμπειρίες βασανιστηρίων.  Από την 1η Οκτωβρίου 2023 οι υπηρεσίες παρέχονται με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Δείτε την ανακοίνωση εδώ

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ

Ι. Δροσοπούλου 72, 112 57 Αθήνα
email: babel@syn-eirmos.gr
Τηλ.: 2108616280, 2108616266 Fax: 2108616102