“Η εκπαίδευση είναι μια μορφή υποστήριξης και φροντίδας. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως για να μπορούμε να φροντίζουμε, κάποιος πρέπει να μας φροντίζει!”
Με αυτή τη φράση του κ. Νίκου Γκιωνάκη, επιστημονικά υπεύθυνου της αναγνωρισμένης μονάδας ψυχικής υγείας για μετανάστες “Κέντρο Ημέρας Βαβέλ”, εγκαινιάζεται η έναρξη της συνεργασίας στο πλαίσιο των δράσεων του Δικτύου Πόλεων για την Ένταξη*, με στόχο την ενδυνάμωση επαγγελματιών που εργάζονται με πρόσφυγες σε δημοτικές δομές και προγράμματα.

Πιο συγκεκριμένα, μέσα από μια σειρά κλειστών, δωρεάν σεμιναρίων με βιωματική προσέγγιση, θα επιχειρηθεί η ενίσχυση των γνώσεων, των ικανοτήτων και των στάσεων μελών του προσωπικού, σε θεματικές που αφορούν στις ψυχοκοινωνικές διαστάσεις της προσφυγικής συνθήκης.

Η πρωτοβουλία, στην οποία έχουν δηλώσει συμμετοχή 11 δήμοι της χώρας και πάνω από 100 εργαζόμενοι και εργαζόμενες, υλοποιείται στο πλαίσιο μίας σειράς δράσεων του Δικτύου Πόλεων για την Ένταξη σε συνεργασία με εξειδικευμένους φορείς – μέλη του ACCMR (Κέντρο Συντονισμού του Δήμου Αθηναίων για θέματα Μεταναστών & Προσφύγων), με στόχο την ενδυνάμωση του ανθρώπινου δυναμικού Δήμων της Ελλάδας σε διαφορετικούς τομείς της επιλογής τους.

? Βρείτε χρήσιμες πληροφορίες από το Βαβέλ για την υποστήριξη εργαζόμενων πρώτης γραμμής: https://www.frontline-covid19.com/

* Από τον Απρίλιο του 2020, το έργο του Δικτύου Πόλεων για την Ένταξη υποστηρίζουν από κοινού η UNHCR GREECE και ο IOM Greece.
ℹ Περισσότερες πληροφορίες για το Δίκτυο Πόλεων: https://www.accmr.gr/el/δίκτυα.html
#ACCMR #CitiesNetwork4Integration

 

 

Ι. Δροσοπούλου 72, 112 57 Αθήνα
email: babel@syn-eirmos.gr
Τηλ.: 2108616280, 2108616266 Fax: 2108616102