Έκδοση του Κέντρου Ημέρας Βαβέλ παρέχει “εργαλεία” για την παροχή πρώτων βοηθειών ψυχικής υγείας

Δεκ 15, 2016 | Βαβέλ και media

Στην έκδοση ενός οδηγού για την παροχή πρώτων βοηθειών ψυχικής υγείας, που απευθύνεται στους εργαζόμενους στο πεδίο κατά την αντιμετώπιση κρίσεων και καταστροφών προχώρησε το Κέντρο Ημέρας Βαβέλ σε συνεργασία με την ελληνική αποστολή της ΜΚΟ “International Medical Corps”.

Πρόκειται για έκδοση ανάπτυξης κατευθυντήριων γραμμών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, που κυκλοφορεί σε 20 γλώσσες και πλέον μεταφράστηκε και στα ελληνικά. Την έκδοση του οδηγού πλαισιώνουν σεμινάρια σε εθελοντές και επαγγελματίες σε όλη την Ελλάδα. 

Ο οδηγός αναλύει τις πρώτες βοήθειες ψυχικής υγείας που πρέπει να παρέχουν οι επαγγελματίες σε ανθρώπους, οι οποίοι πρόσφατα υπέστησαν πλήγμα από κάποια κρίση. Παρέχει ένα πλαίσιο για την υποστήριξη των ατόμων με τρόπους που σέβονται την αξιοπρέπεια, την κουλτούρα και τις ικανότητές τους.

“Η χρονική στιγμή είναι τέτοια που επιβάλλεται να μιλήσουμε για τα θέματα αυτά γιατί στην Ελλάδα είναι πολύ κεντρικό το ζήτημα της υποστήριξης όσων δουλεύουν με πρόσφυγες και μετανάστες”, εξήγησε σε σχετική συνέντευξη τύπου ο Νίκος Γκιωνάκης, επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου Ημέρας Βαβέλ, της μονάδας ψυχικής υγείας για μετανάστες και πρόσφυγες.

“Με την ενέργεια αυτή ελπίζουμε να υποστηρίξουμε τις ανάγκες των προσφύγων, αλλά και του ελληνικού πληθυσμού που προσπαθεί να επιβιώσει σε μια δύσκολη οικονομική κρίση από το 2009”, πρόσθεσε η ‘Αντρια Σπυρίδου, επικεφαλής του Τομέα Ψυχικής Υγείας και Ψυχοκοινωνικής Στήριξης του ελληνικού παραρτήματος της “International Medical Corps”.

ΠΗΓΗ: www.amna.gr
Ι. Δροσοπούλου 72, 112 57 Αθήνα
email: babel@syn-eirmos.gr
Τηλ.: 2108616280, 2108616266 Fax: 2108616102