Παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων συμμετοχής σε ομάδα υποστήριξης διερμηνέων, διαμεσολαβητών και άλλων επαγγελματιών με τη χρήση τεχνικών δραματοθεραπείας!

Φεβ 6, 2019 | Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις, Επικαιρότητα

Η παράταση  έχει τη μορφή  συμπληρωματικής πρόσκλησης για τη διεξαγωγή υποστηρικτικής ομάδας διερμηνέων /πολιτισμικών διαμεσολαβητών /συνοδών/φροντιστών,  που εργάζονται σε οργανισμούς της Αττικής  και εκφράζουν αίτημα υποστήριξης και διατίθενται να ενσωματωθούν στη ήδη υπάρχουσα νεοσύστατη ομάδα.

Τα ενδιαφερόμενα μέλη, κατόπιν επιλογής, θα επιλεχθούν για να συμπληρώσουν τη νεοσύστατη δραματοθεραπευτική ομάδα υποστήριξης διερμηνέων,  η οποία  διεξάγεται απ΄ τα τέλη του Γενάρη του 2019. Η επιλογή των νέων μελών θα γίνει από τις συντονίστριες της ομάδας (με ατομικές, δια ζώσης ή τηλεφωνικές συνεντεύξεις),  οι οποίες θα λάβουν χώρα έως τις  5.03.2019  στον χώρο του Κέντρου Ημέρας  Βαβέλ ή, σε περίπτωση αδυναμίας, τηλεφωνικώς,  με σκοπό την ένταξη των νέων μελών έως την Τρίτη τις 05.03.2019  και ώρες 5.30-7.00 μμ στην ήδη υπάρχουσα νεοσύστατη ομάδα , στο χώρο Αρχιπέλαγος Μηθύμνης 19, Κυψέλη.

Σημαντικά χαρακτηριστικά  ομάδας: Η ομάδα  έχει θεραπευτικό χαρακτήρα και διεξάγεται σε σταθερή ημέρα, ώρα  χώρο και μέλη, μια φορά εβδομαδιαίως. Ο χρόνος της ομάδας είναι 90’. Η διάρκειά της είναι  έως τα μέσα Ιουνίου (εκτός προαποφασισμένων αργιών).  Η συνάντηση διεξάγεται κάθε  Τρίτη μεταξύ 5.30-7.00μμ στον χώρο του ΚοιΣΠΕ Αρχιπέλαγος, Μηθύμνης 19, Κυψέλη.

Ο μέγιστος αριθμός μελών της ομάδας δεν θα ξεπερνά  τα 12 μέλη.

Παρακαλείστε να διαβάσετε παρακάτω διευκρινήσεις που αφορούν τη μέθοδο της δραματοθεραπείας.  

 Τι είναι η Δραματοθεραπεία

Η Δραματοθεραπεία αναφέρεται στο δράμα (θέατρο), σαν μορφή θεραπείας και ανήκει στις Ψυχοθεραπείες μέσω Τέχνης. Στόχος της Δραματοθεραπείας για το άτομο είναι να εκφραστεί ψυχικά και να εξελιχθεί, μέσα από μια βιωματική διαδικασία. Να αποκτήσει πολλούς και διαφορετικούς τρόπους να αντιμετωπίζει τις δύσκολες καταστάσεις στην καθημερινή του ζωή και την εργασία. Στην ομάδα, κινητοποιούμε το σώμα, τη φαντασία, τη χαρά του παιχνιδιού και της δημιουργικότητας. Χρησιμοποιούμε το role-playing (παιχνίδι ρόλων), την κίνηση, τη ζωγραφική, την κατασκευή και αφήγηση ιστοριών, τις μάσκες και άλλα εργαλεία. Τα μέλη της ομάδας φωτίζουν διαφορετικές πτυχές των εμπειριών της ζωής τους και ζουν επανορθωτικά δύσκολες εμπειρίες. Στόχος είναι οι συμμετέχοντες να ανακαλύψουν και να βιώσουν έναν νέο, πιο λειτουργικό για αυτούς , τρόπο αντίληψης των πραγμάτων.

Παρακαλούμε να  συμπληρώσετε προσεκτικά το έντυπο συμμετοχής (κατεβάστε το έντυπο-φόρμα συμμετοχής πατώντας εδώ)  καθώς και να το αποστείλετε μέχρι τις 28.02.2019 στο e-mail του Κέντρου Ημέρας Βαβέλ babel@syn-eirmos.gr

Ι. Δροσοπούλου 72, 112 57 Αθήνα
email: babel@syn-eirmos.gr
Τηλ.: 2108616280, 2108616266 Fax: 2108616102