Πρώτη ανακοίνωση διεξαγωγής σεμιναρίου

Αυγ 2, 2018 | Επικαιρότητα

Το Κέντρο Ημέρας Βαβέλ διοργανώνει τριήμερο σεμινάριο με τίτλο:
“Η ψυχοκοινωνική διάσταση της προσφυγικής συνθήκης: Από την υποδοχή στην ένταξη. Συνεργική Προσέγγιση”.

Κεντρικός εισηγητής στο σεμινάριο είναι ο καθ. Ρένος Παπαδόπουλος, δ/ντής του Centre for Trauma, Asylum and Refugees (Πανεπιστήμιο του Essex).

Το σεμινάριο, που θα διεξαχθεί μεταξύ 28-30 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα, απευθύνεται σε 20 επαγγελματίες (γιατροί, ψυχολόγοι, κοιν. λειτουργοί, δικηγόροι, διερμηνείς, κοιν. επιστήμονες, και άλλοι) που εργάζονται στο πεδίο.
Η επιλογή όσων συμμετέχουν θα έχει ως κύριο κριτήριο την εκπροσώπηση διαφορετικών επαγγελματικών ταυτοτήτων και οργανισμών.

Το σεμινάριο είναι δωρεάν.

Θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις με περισσότερες λεπτομέρειες.

Πληροφορίες για τον εισηγητή:
Ο Ρένος Κ. Παπαδόπουλος, Ph.D., είναι καθηγητής Αναλυτικής Ψυχολογίας, Διευθυντής του Centre for Trauma, Asylum and Refugees και μέλος του Human Rights Centre, στο Πανεπιστήμιο του Essex (ΗΒ). Είναι Honorary Clinical Psychologist και Systemic Family Psychotherapist στην Tavistock Clinic, διδάσκων και επόπτης συστημικός θεραπευτής και γιουνγκιανός ψυχαναλυτής ασκών ιδιωτικό έργο στο Λονδίνο. Ως σύμβουλος στα Ηνωμένα Έθνη και άλλους οργανισμούς εργάζεται με πρόσφυγες και επιζήσαντες πολιτικής βίας και καταστροφών σε διάφορα μέρη του κόσμου. Είναι ο ιδρυτής και διευθυντής των Masters & PhD programmes in Refugee Care του Πανεπιστήμιου του Essex. Δίνει διαλέξεις και παρέχει εξειδικευμένη κατάρτιση και συμβουλευτική σε διεθνές επίπεδο. Τα γραπτά του έχουν μεταφραστεί σε 15 γλώσσες. Από το 2011 συνεργάζεται με το Κέντρο Ημέρας Βαβέλ.

https://www.facebook.com/babel.dc.7/posts/10212482090831639

Ι. Δροσοπούλου 72, 112 57 Αθήνα
email: babel@syn-eirmos.gr
Τηλ.: 2108616280, 2108616266 Fax: 2108616102