Υποστήριξη διερμηνέων με τεχνικές δραματοθεραπείας

Ιούλ 6, 2018 | Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Την Πέμπτη 21 Ιουνίου ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ομάδα υποστήριξης διερμηνέων (διάρκειας 36 συναντήσεων) με την αξιοποίηση τεχνικών δραματοθεραπείας που διοργάνωσε το Βαβέλ σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Δραματοθεραπείας Αιών.

Στην ομάδα συμμετείχαν διερμηνείς και πολιτισμικοί διαμεσολαβητές που εργάζονται στο πεδίο (σε πολλές και διαφορετικές ΜΚΟ) και αντιμετωπίζουν διάφορες προκλήσεις. Οι ίδιοι και οι οργανώσεις τους εξέφρασαν αίτημα  υποστήριξης  και συμμετοχής τους στην ομάδα δραματοθεραπείας.

Η ομάδα ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση του υλικού της, μία θεατρική παράσταση με τίτλο After Babel / (μ,Β) μετά Βαβέλ, σε φίλους και συγγενείς των μελών.

Στις συναντήσεις μας, τα μέλη επεξεργάστηκαν πολλές και διαφορετικές θεματικές καθώς και φαινόμενα/προκλήσεις της δουλειάς του διερμηνέα/πολιτιστικού διαμεσολαβητή και της δουλειάς στο πεδίο  με προσφυγικό πληθυσμό.

Αξιοποιήθηκαν τεχνικές της δραματοθεραπείας, των παραστατικών τεχνών, του παιχνιδιού, του χορού/κίνησης και των εικαστικών με θεραπευτικό στόχο αλλά και σαν εργαλεία προς αξιοποίηση στο χώρο εργασίας, της εκπαίδευσης και αλλού.

Ευχαριστούμε θερμά το Κέντρο Ημέρας Βαβελ για τη διοργάνωση, την  υποστήριξη και την  εμπιστοσύνη  καθώς και το Πολυδύναμο Κέντρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για την όμορφη  φιλοξενία!

Ανυπομονούμε /επιφυλασσόμαστε για την επόμενη ομάδα δραματοθεραπείας!

Οι συντονίστριες της ομάδας : Παμούκη Μαρία  &  Κάρδαρη Μαίρη

 

Ι. Δροσοπούλου 72, 112 57 Αθήνα
email: babel@syn-eirmos.gr
Τηλ.: 2108616280, 2108616266 Fax: 2108616102