Ανακοίνωση διεξαγωγής σεμιναρίου στην Μυτιλήνη, 19-20 Σεπτεμβρίου 2019

Σεπ 2, 2019 | Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις, Επικαιρότητα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

 

Το Κέντρο Ημέρας Βαβέλ, η Λέσβος-Αλληλεγγύη και η HIAS Greece διοργανώνουν διήμερο σεμινάριο με θέμα: «Ψυχοκοινωνικές διαστάσεις της προσφυγικής συνθήκης – από την υποδοχή στην ένταξη».

Το σεμινάριο, που απευθύνεται σε 15 επαγγελματίες διαφορετικών ειδικοτήτων που εργάζονται στην Λέσβο, στο πεδίο, σε άμεση επαφή με ανθρώπους που διασχίζουν τα σύνορα αναζητώντας προστασία στη χώρα μας, θα διεξαχθεί στις 19 και 20 Σεπτεμβρίου στο Κέντρο Στήριξης Mosaik (Σαπφούς 9, Μυτιλήνη), μεταξύ 0930-1630 την πρώτη ημέρα και 0930-1430 την δεύτερη ημέρα.

Σε όσους/όσες συμμετέχουν σε όλη τη διάρκεια του σεμιναρίου, που είναι δωρεάν και θα διεξαχθεί στην ελληνική γλώσσα, θα χορηγηθεί βεβαίωση συμμετοχής.

Εκπαιδευτής θα είναι ο Νίκος Γκιωνάκης, ψυχολόγος, επιστ. υπεύθυνος του Κέντρου Ημέρας Βαβέλ (μονάδα ψυχικής υγείας για μετανάστες και πρόσφυγες στην Αθήνα).

Το σεμινάριο θα απασχολήσουν οι ακόλουθες θεματικές:

  • Προσπάθειες κατανόησης της προσφυγικής συνθήκης: πολυπλοκότητα, μοναδικότητα, ολότητα.
  • Συγκρότηση και απώλεια του/των οικείου/ων χώρου/ων. Ψυχοκοινωνικές συνέπειες
  • Πέραν του δίπολου ανθεκτικότητα – ευαλωτότητα
  • Ο κίνδυνος της θυματοποίησης (και ευαλωτοποίησης) ως βασιλικής οδού για την πρόσβαση σε δικαιώματα
  • Οργάνωση της ψυχοκοινωνικής υποστήριξης μετά την έκθεση σε αντιξοότητες. Το Πλέγμα Αντιξοότητας και η χρήση του στην καθημερινή πράξη.

Το σεμινάριο θα βασιστεί στο εκπαιδευτικό πακέτο που επεξεργάστηκε και εξέδωσε το Κέντρο Ημέρας Βαβέλ σε συνεργασία με το Centre for Trauma, Asylum and Refugees του Πανεπιστημίου του Essex (Ψυχοκοινωνικές διαστάσεις της προσφυγικής συνθήκης – Συνεργική προσέγγιση).

Οι ενδιαφερόμενοι και οι ενδιαφερόμενες να συμμετέχουν πρέπει να αποστείλουν συμπληρωμένο το έντυπο που επισυνάπτεται στο babel@syn-eirmos.gr υπόψη Φρ. Χ’κων/νου, έως τις 11 Σεπτεμβρίου.

Θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε να εκπροσωπηθούν εργαζόμενοι διαφορετικών φορέων/πρωτοβουλιών.

Σε περίπτωση που ο αριθμός των ενδιαφερομένων να συμμετέχουν υπερβαίνει το όριο των δεκαπέντε ατόμων, θα καταβληθεί προσπάθεια για επανάληψη του σεμιναρίου.

Κατεβάστε το έντυπο εκδήλωσης ενδιαφέροντος από ΕΔΩ

Παρακαλούμε πολύ να στείλετε συμπληρωμένο το έντυπο εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο σεμινάριο στο email:

babel@syneirmos.gr υπόψη Φρόσως Χ’κων/νου μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου.

 

 

Ι. Δροσοπούλου 72, 112 57 Αθήνα
email: babel@syn-eirmos.gr
Τηλ.: 2108616280, 2108616266 Fax: 2108616102